Kantarellomelett med tomat- och färskostbaguette
Omelett är en måltid du ganska snabbt tillreder och denna kantarellomelett som du serverar med baguette är inget undantag. Med smakrika kantareller och salladslök fyller du omeletten som tillagas i stekpanna på svag värme.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2010
Ingredienser
4 portioner
Svamp
300 g kantareller eller annan svamp
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 salladslökar
Omelett
12 ägg
1 1/2 dl vatten
1 1/2 tsk salt
3 krm svartpeppar
1 msk smör
Baguette
8 skivor baguette
100 g färskost
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
1 1/2 dl hackad persilja
1 tsk olivolja
1/2 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
En väldigt matig omelett! Till och med sambon som inte gillar svamp tyckte om det! Jag tog 9 ägg och 1 dl vatten istället eftersom vi bara är två. La dessutom på skivade tomater på toppen! Denna rätten gör jag gärna om!
Jeanette
2010-10-18