Kantarellpizza med getost
Snabbaste pizzan gör du med färdig pizzadeg på rulle. Bred på crème fraiche i stället för tomatsås! Toppa kalaset med smörstekta kantareller och smulad getost. Ringla gärna över pesto vid servering. Galet gott som tillbehör på kräftkalaset, eller till fredagsmyset.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
8 portioner
400 g färska kantareller
2 msk smör
1 krm salt
1/2 krm peppar
1 rulle färdig pizzadeg (230 g)
2 dl crème fraiche
300 g smulad getost av chèvretyp
2 msk pesto
örter till garnering, t ex körvel
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1412 KJ / 337 kCal
Fett51 g
Salt1.3 g
Kolhydrater16 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Tips! Tillsätt honung & mandlar. Supergott! Glutenfribotten blev lite torrt.
Julia
2023-08-26Torr. Lät så god, men smakade typ ingenting.
Eva
2021-09-10Var en stor besvikelse
Urban
2019-10-13