Kantarellsoppa med vitlöksrostat bröd

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
1Klimatsmart
Kantarellsoppa med vitlöksrostat bröd

Det är få saker som värmer lika bra som en rykande soppa. I denna hittar du allt från kantareller, färska champinjoner och cannellinibönor! Basen utgörs av havregrädde, och för att göra kvällens måltid lite matigare serverar du vitlöksrostade bröd med persilja ovanpå. Smaklig soppa önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2021

Kantarellsoppa med vitlöksrostat bröd

Ingredienser

4 portioner
30 g  torkade kantareller
12 dl  vatten
1   bakpotatis (à ca 300 g)
1   gul lök
250 g  färska champinjoner
1 msk  rapsolja
2   svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
1   förp kokta cannellinibönor (à 380 g)
2 1/2 dl  havrebaserad matlagningsgrädde
salt
peppar
1   vitlöksklyfta
2 msk  rapsolja
1/2   ask färsk persilja (à 20 g)
8   skivor levainbröd

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen och i brödet.
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri växtbaserad matlagningsgrädde. Välj glutenfritt bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Mycket god och matig soppa! Vi använde svampbuljongtärningar, samt ca 1,5-2 tsk salt och ca 1 tsk svartpeppar vid avsmakning, blev utsökt! (Men vi föredrar ganska salt mat, så det kan vara för mycket om man inte är i det lägret)

Catherine

2020-11-24

Näringsvärde per portion

Energi2027 KJ / 482 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater57 g
Protein13 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Svamp Carpaccio med citronette och färsk mejram
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltad lök och svamp
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kantarellfräs
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rotsellerisoppa med osttoast
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vispat kantarellsmör
Betyg 3.1 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inlagda kantareller
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga