Kantarellspread med persilja och vitlök
![Kantarellspread med persilja och vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241147/cf_259/kantarellspread_med_persilja_och_vitlok.jpg)
Kantarellkräm med stor smak av kantarell och vitlök. Spreaden kan användas till mycket, men passar nog ändå bäst att servera som dipp till grönsaksstavar, rotfruktchips eller crostini.
![Kantarellspread med persilja och vitlök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241147/cf_259/kantarellspread_med_persilja_och_vitlok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
250 g färska kantareller
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
2 msk matolja
salt
svartpeppar
1 kruka persilja
200 g färskost
Till servering
crostini
rotfruktschips
stavar av grönsaker
För alla
Kontrollera noga innehållet i serveringsförslagen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Näringsvärde per port exkl serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi924 KJ / 221 kCal
Fett20 g
Salt0.3 g
Kolhydrater4 g
Protein5 g
Kommentarer
Hade i lite hetta i kantarellerna, mycket gott!
Mary
2023-08-08Ganska platt smak, men smakade mycket kantarell. Jag hade i en svampbuljongtärning och majonnäs för att piffa upp röran lite. Konsistensen var väldigt kletig men majonäsen hjälpte till där å.
Kajsa
2022-11-14