Karamelliserad brysselkål och potatispuré med ost
Tillhör du också gänget som älskar brysselkål? Här har de fått karamelliserats i smör, honung och apelsin (wow så gott!). Den salta, och lite fräscha smaken passar sedan som handen i handsken med potatispurén som smaksatts med Västerbottensost, och även en sallad med allt från aprikoser till hasselnötter i!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
1 förp riven lagrad ost t ex Västerbottensost eller Folke (à 150 g)
Brysselkål
500 g brysselkål
1 gul lök
1 apelsin
1 msk smör
2 msk honung
Sallad
2 hjärtsallad
10 torkade aprikoser
1 dl skalade hasselnötter
1/2 msk olivolja
1/2 msk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3003 KJ / 718 kCal
Fett32 g
Salt1.6 g
Kolhydrater75 g
Protein25 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Väldigt gott lättlagat. Kommer göra det igen
Marie
2024-01-05Urgott!
Lena
2023-10-13Det var ingen höjdare tyvärr…
Eva
2023-04-19