Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili
![Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189128/cf_259/karamelliserad_kalrot_med_apelsin__graslok_och_chili.jpg)
Kålroten är en trotjänare i svensk husmanskost som förtjänar att komma ut i rampljuset. Gör plats på julbordet för den här chilikryddade kålroten med apelsinsötma. Ett snabblagat tillbehör till revbensspjällen och bra tillskott till de gröna rätterna på julen.
![Karamelliserad kålrot med apelsin, gräslök och chili](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_189128/cf_259/karamelliserad_kalrot_med_apelsin__graslok_och_chili.jpg)
Ingredienser
8 bufféportioner
ca 600 g kålrot
2 msk smör
2 msk strösocker
1 röd chili
saften av 1 apelsin
salt
peppar
1 ask färsk gräslök (à 20 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt smör eller stek i olja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi315 KJ / 76 kCal
Fett3 g
Salt0.5 g
Kolhydrater10 g
Protein1 g
Kommentarer
Åt tillsammans med lax som vi stekte i sesamolja, fantastiskt gott!
Elin
2021-04-25De blev verkligen jättegoda. Med lite hetta... Vi hade bara wienerkorv till!
Peter
2021-01-12Jättegod som tillbehör till revbensspjäll! Och den blir faktiskt lika snygg som på bilden!
Johanna
2020-12-27