Kardemummaäpplen med peppar och citron
![Kardemummaäpplen med peppar och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15752/cf_259/kardemummaapplen_med_peppar_och_citron.jpg)
En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006
![Kardemummaäpplen med peppar och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_15752/cf_259/kardemummaapplen_med_peppar_och_citron.jpg)
Ingredienser
4 portioner
2 dl vatten
1 dl socker
2 - 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk hel, stött kardemumma
1 tsk rivet apelsinskal
2 krm grovmalen svartpeppar
4 äpplen
8 - 10 skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
vispgrädde eller vaniljglass
För alla
Innehåller mjölk, ägg och gluten.
Gör mjölkfri: byt ut grädde eller glass mot mjölkfria alternativ.
Gör äggfri: välj vispgrädde eller en äggfri sorbet och äggfria skorpor.
Gör glutenfri: byt de italienska mandelskorporna mot glutenfria mandelbiskvier från Cloetta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett12 g
Kommentarer