Kardemummaäpplen med peppar och citron

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
0
Kardemummaäpplen med peppar och citron

En avancerad efterrätt för det lite mer speciella tillfället. Du kokar äppelskivor i en ypperlig lag bestående av kardemumma, socker, citron och peppar. När skivorna blivit ordentligt smakrika och mjuka varvas de med krossade mandelskorpor. Mums!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2006

Kardemummaäpplen med peppar och citron

Ingredienser

4 portioner
2 dl  vatten
1 dl  socker
2 - 2 1/2 msk  färskpressad citronjuice
1 tsk  hel, stött kardemumma
1 tsk  rivet apelsinskal
2 krm  grovmalen svartpeppar
4   äpplen
8 - 10   skorpor (mandelbiscotti, italienska mandelskorpor)
vispgrädde eller vaniljglass

För alla

Innehåller mjölk, ägg och gluten.
Gör mjölkfri: byt ut grädde eller glass mot mjölkfria alternativ.
Gör äggfri: välj vispgrädde eller en äggfri sorbet och äggfria skorpor.
Gör glutenfri: byt de italienska mandelskorporna mot glutenfria mandelbiskvier från Cloetta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1300 KJ / 310 kCal
Fett12 g

Testa liknande recept

Fluffig chokladmousse på äggvita och vit choklad
Betyg 3.9 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bakade äpplen med nöt- och frötäcke
Betyg 3.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Äppelgömmor
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Havrepannkaka med kardemummaäpplen
Betyg 3.1 av 5.
39 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Frasig filodegssnurra med nötter och frukt
Betyg 3.8 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kassler med apelsin- och kardemummakryddad couscous
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga