Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0Klimatsmart
Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ravioli fylld med karljohansvamp i kombination med grönpeppar sätter smaken i denna pasta. Såsen görs på tomatpuré och buljong samt kryddas med vitlök och grönpeppar. Karljohanpastan toppas sedan med sockerärtor och ruccola.

Karl Johanravioli med grönpeppar, tomat och sockerärtor

Ingredienser

4 portioner
1   gul lök
1   vitlöksklyfta
2   tomater
1/2 tsk  inlagd grönpeppar
1 msk  olivolja
1 msk  tomatpuré
5 dl  grönsaksbuljong
salt
peppar
2   förp ravioli med karljohansvamp (à 250 g)
150 g  sockerärtor
65 g  rucola

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera pastan direkt och gärna med hyvlad parmesanost.Minska matsvinnet, blanda ner tomatkärnorna i en sallad eller frys in dem och använd när du ska göra köttfärssås, tomatsås, pizzasås eller gazpacho.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1627 KJ / 387 kCal
Fett14 g
Salt0.77 g
Kolhydrater46 g
Protein15 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Pasta med svampsås och päronsallad
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svampfylld ravioli med ruccola och pestosås
Betyg 4 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ravioli med knäckekrisp
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ravioli med grönsakssås
Betyg 2.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig ravioli med svamp och broccoli
Betyg 2.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Älg från woken med svampmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga