Karré med mynta, ärter och avokado
![Karré med mynta, ärter och avokado](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_95866/cf_259/karré_med_mynta__arter_och_avokado.jpg)
Ett mättande middagsrecept fullproppat med härliga ingredienser och smaker! De kryddiga karréskivorna får sällskap av fräsch och lite syrlig ärtsallad, bulgur, mangoldskott och gräddfil smaksatt med rivna citronskal. En rätt som fungerar lika bra på fest som till vardags!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2014
![Karré med mynta, ärter och avokado](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_95866/cf_259/karré_med_mynta__arter_och_avokado.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port bulgur eller annat gryn
Ärtsallad
250 g små ärtor
2 mogna avokado
1 citron
1 msk olivolja
1 kruka mynta
Karré
1 tsk rosépeppar
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
ca 600 g karré i skivor
2 tsk olivolja
2 dl gräddfil
65 g mangoldskott
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut bulgurn mot ris eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2735 KJ / 653 kCal
Fett37 g
Kolhydrater38.3 g
Protein37.9 g
Kommentarer