Karré med rostad brysselkål och senapssås
![Karré med rostad brysselkål och senapssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_193628/cf_259/karré_med_rostad_brysselkal_och_senapssas.jpg)
En rätt med sälta, sötma och textur! Såsen med smak av dijon binder ihop den salta karrén och de smakrika brysselkålen utmärkt. Hinter av apelsin och nötiga solrosfrön är pricken över i:t!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2021
![Karré med rostad brysselkål och senapssås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_193628/cf_259/karré_med_rostad_brysselkal_och_senapssas.jpg)
Ingredienser
4 portioner
Brysselkål
500 g brysselkål
1 msk olivolja
salt
peppar
1/2 apelsin
1/2 dl solrosfrön
4 port ris
Senapssås
2 1/2 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1 dl vispgrädde
1 kycklingbuljongtärning
1 msk dijonsenap
1 ask persilja (à 20 g)
Karré
4 skivor karré
1/2 msk smör
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Välj laktosfritt smör/matfett eller välj olja.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt matfett eller välj olja.
Gör så här
Tips
Ringla lite honung över brysselkålen i slutet av rostningen för en sötare smak.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3157 KJ / 755 kCal
Fett38 g
Salt3.2 g
Kolhydrater59 g
Protein40 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer