Kassler i ugn med pressad potatis
En otroligt god vardagsmiddag som kommer att mätta både stora och små och som dessutom är lättlagad. Kasslern gräddas i ugnen med lök, en delikat crème fraiche med smak av tomat och basilika och parmesanost som smälter till en gyllene yta. Servera kasslergratängen med en fräsch krispsallad och något gott att dricka till.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2024
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 rödlök
ca 550 g kassler
1 förp majskorn (à 150 g)
2 dl crème fraiche tomat och basilika
50 g grana padano
1 krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2079 KJ / 499 kCal
Fett14 g
Salt6.8 g
Kolhydrater48 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Snabblagat och enkelt men väldigt torrt och tråkigt. Fick hem detta som en av matkasserätterna så hade tyvärr inte mer créme fraiche hemma för att göra den mer såsig. Fraichen var dessutom fetthalt "lätt” så den skar sig något och vattnade ur sig. Kommer inte att laga detta fler gånger!
Emma
2024-08-20Majsen förstörde och det hade nog varit godare med gul lök - mindre mängd och stekt.
Eveliina
2024-08-15Torrt och tråkigt…
Jessica
2024-08-14