Kassler med currystekt blomkål och gräslöksyoghurt
![Kassler med currystekt blomkål och gräslöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_97265/cf_259/kassler_med_currystekt_blomkal_och_grasloksyoghurt.jpg)
Enkel och snabblagad vardagsfavorit med extra finess! Stek blomkålen i olja och blanda ner curryn. Servera tillsammans med stekt, skivad kassler, nykokt ris och svalkande matyoghurt med hackad gräslök.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2014
![Kassler med currystekt blomkål och gräslöksyoghurt](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_97265/cf_259/kassler_med_currystekt_blomkal_och_grasloksyoghurt.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
1/2 blomkål (1/2 blomkål motsvarar ca 200 g)
2 msk olja
2 tsk curry
ca 500 g skivad kassler
1/2 kruka gräslök
2 dl matyoghurt
salt och peppar
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1969 KJ / 471 kCal
Fett14.2 g
Kolhydrater51 g
Protein33 g
Kommentarer