Kassler med krämig tomatpasta
En krämig pastarätt med kassler kommer här serverad! Kasslern får smak av tomatpesto, samt färg av att du adderar majskorn. Ät den gärna med pastasorten radiatori som fångar upp såsen perfekt. Skär några tomater i mindre bitar innan servering och middagen är redo.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna radiatori)
1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 500 g)
600 g kassler
1/2 rödlök
1/2 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 tsk majsstärkelse
1/2 dl mjölk
2 msk tomatpesto
1 förp majskorn (à 150 g)
peppar
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3091 KJ / 756 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater64 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lite extra kryddor och matgrädde så blev den godkänd här hemma
Ulf
2023-11-14Enkelt, snabbt och jättegott! Skippade mjölk och majsstärkelsen. Det räcker med endast grädden.
Sara
2023-11-07Helt okej basmat. Påminde om korv stroganoff.
Rebecca
2023-10-22