Kassler med paprikasås och ärter
![Kassler med paprikasås och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63560/cf_259/kassler_med_paprikasas_och_arter.jpg)
Den bräckta kasslern serveras med en smakrik och krämig paprikasås, ärtor och kokt potatis. Enkelt, gott och snabblagat!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
![Kassler med paprikasås och ärter](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63560/cf_259/kassler_med_paprikasas_och_arter.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 röd paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 hönsbuljongtärning eller fond (1 tärning motsvarar 2 tsk fond)
1 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt och peppar
2 tsk majsstärkelse (Maizena)
500 g skivad vinmarinerad kassler
1 förp frysta sugarsnaps (à 200 g)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2128 KJ / 510 kCal
Fett19 g
Kolhydrater47.4 g
Protein33.7 g
Kommentarer
Pimpa gärna såsen med Piri-Piri
Michael
2021-10-11Såsen är supergod och allt passar så bra ihop!
Stefan
2012-04-11Paprikasåsen var underbart god. Jag hade i även en inlagd grillad paprika.
Erna
2012-03-23