Kasslergratäng med mango och ingefära
![Kasslergratäng med mango och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20189/cf_259/kasslergratang_med_mango_och_ingefara.jpg)
Utmärkt kasslergratäng med mango och ingefära. Angenäma smaker av salt och lite sött ger rätten sin alldeles egna smak. Servera med pressad potatis och en grön sallad.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2010
![Kasslergratäng med mango och ingefära](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_20189/cf_259/kasslergratang_med_mango_och_ingefara.jpg)
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
400 g kassler
1 rödlök
250 g fryst mango
2 1/2 dl matlagningsgrädde (15 %)
2 msk svensk senap
1 msk finriven färsk ingefära
1 dl riven ost
salt och peppar
1 påse blandad sallad (à 125 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde. Välj ost lagrad mer än 3 mån.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning. Välj mjölkfritt ostalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Super gott. Jag stekte löken mjuk så löksmaken inte skulle ta överhanden.
Maria
2020-10-08Beställde via nätet. Fick kassler som var så fylld av fett plus färsk mango som var omogen.
Märit
2019-09-09Hej Märit! Du kan alltid reklamera felaktiga varor! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2019-09-10Håller med, behövs mer ingefära för att den ska märkas av. Men i övrigt blev det väldigt gott tyckte hela familjen! Tog färskpasta till i stället för potatis.
Anna-lena
2010-09-06