Katalaner
![Katalaner](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241735/cf_259/katalaner.jpg)
Katalaner passar perfekt till en lyxig fika och de är inte alls svåra att baka. Kakan påminner om en mazarin med mördeg i botten och hallonsylt i glasyren. Fyllningen till katalanerna görs av mandelmassa, smör och ägg och kakorna toppas med hallonsylt och en söt glasyr av florsocker.
![Katalaner](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_241735/cf_259/katalaner.jpg)
Ingredienser
18 st
Mördeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 äggula
18 bakformar av folie
Fyllning
300 g mandelmassa
150 g rumsvarmt smör
2 ägg
1 dl hallonsylt
Glasyr
2 1/2 dl florsocker
1 1/2 msk vatten
1/2 dl hallonsylt
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per st.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1250 KJ / 299 kCal
Fett17 g
Salt0.2 g
Kolhydrater32 g
Protein4 g
Kommentar
👍
Isabel
2022-09-11