Kaviar- och purjolöksströmming i ugn
![Kaviar- och purjolöksströmming i ugn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62562/cf_259/kaviar-_och_purjoloksstromming_i_ugn.jpg)
Kaviar- och purjolöksströmming i ugn är en lättlagad variant på stekt strömming. Gör en röra av kaviar, grädde, dill, gräsök och purjolök. Häll den över rullade strömmingsfiléer i en form. Strö över ströbröd. Med eller istället för sill och inlagd strömming som julmat, påskmat eller till midsommar.
![Kaviar- och purjolöksströmming i ugn](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_62562/cf_259/kaviar-_och_purjoloksstromming_i_ugn.jpg)
Ingredienser
8 portioner
1 kg strömmingsfilé
salt och vitpeppar från kvarn
2 dl kaviar
3 dl vispgrädde
1 dl finhackad dill
2 dl finstrimlad purjolök
1 dl finhackad gräslök
4 msk ströbröd
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd eller po-fiber.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 8 julbordsportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1889 KJ / 451 kCal
Fett35.2 g
Kolhydrater9.3 g
Protein24.9 g
Kommentar
Enkelt men förvånansvärt gott
Holger
2022-03-10