Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
0
Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Den en intensivt rosa laxen blir en klar snackis på bordet. Med kavring, lax och rödbetor i huvudrollen blir det enkelt festligt, lyxigt och väldigt gott! Passar perfekt till exempelvis midsommar. Tänk på att laxen ska ha varit fryst i tre dygn innan den gravas.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Kavringskanapé med rödbetsgravad lax

Ingredienser

10 portioner
700 g  fryst, tinad laxfilé i bit med skinn
300 g  rödbetor
1/2 dl  salt
1/2 dl  socker
1/2 dl  brännvin (kan uteslutas)
10   skivor kavring
1   ask färskost med pepparrot (à 125 g)
1   citron
rödbetsskott eller dill

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: kontrollera brödet och välj laktosfritt färskostalternativ.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet och välj mjölkfritt färskostalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Klassisk rödbetsgravad lax
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemgjord björksnaps
Betyg 3.6 av 5.
22 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Taleggiosnittar
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kavringssnittar med inkokta aprikoser och prästost
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rödbetsgravad lax med pepparrotskräm på rågbröd
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hemkryddad snaps med blåbär och kardemumma
Betyg 3.8 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga