Kebab med krispig rödkålsbulgur

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
2
Kebab med krispig rödkålsbulgur

Den här kebaben rymmer fjärran smaker; hetta från chili, sötma från honung, syra från citron och typisk orientaliska inslag från spiskummin. Färsen formas till avlånga köttbullar och serveras med bulgurn som fått sällskap av rödkål, persilja och tomat. Sval matyoghurt blir pricken över i.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2012

Kebab med krispig rödkålsbulgur

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1/2   citron
1 msk  olja
2 tsk  flytande honung
1/2 tsk  salt

Kebab

2   vitlöksklyftor
500 g  nötfärs
1 tsk  salt
1   ägg
1 tsk  spiskummin
2 tsk  sambal oelek
1 msk  olivolja

Rödkålsbulgur

3 dl  bulgur
1/2   rödkål (à 400 g)
1/2   kruka persilja
250 g  körsbärstomater
salt och peppar

Till servering

1 1/2 dl  matyoghurt (10 %)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott och smidigt att tillaga!

Paninnguaq

2020-02-03

Jättegott och mycket uppskattat.

Regina

2015-09-27

Näringsvärde per portion

Energi2457 KJ / 588 kCal
Fett22.8 g
Kolhydrater53.2 g
Protein37.6 g

Testa liknande recept

Turkisk kebab med tomatsallad
Betyg 3.5 av 5.
28 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med tzatziki och sallad
Betyg 3.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kebab med yoghurtsås
Betyg 3.3 av 5.
51 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lammkebaber med feta- och paprikasallad
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga