Kebab på vegofärs med vitlöksgurt
Här kommer en himlans smarrig rätt: vegokebab som serveras tillsammans med ugnsrostad potatis, sallad och en fräsch och smakrik sås gjord på vitlök, sambal och havregurt. Låt maten tysta mun!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2023
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olja
salt
peppar
Kebab
1 gul lök
1 zucchini
500 g formbar vegofärs av sojaprotein
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad rosmarin
1 vitlöksklyfta
Vitlöksgurt
2 dl växtbaserad gurt
1 vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
Sallad
1/2 cosmopolitansallad
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2162 KJ / 516 kCal
Fett13 g
Salt2 g
Kolhydrater61 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag använde salladslök istället för gul lök så blev det inte så skarpt. Jag la spetten på grillen.
Camilla
2024-05-26Nej, detta var verkligen inte gott. Det var på gränsen till vidrigt. Detta smakade som något man hittar i avloppet. Slibbigt och smaklöst. Sorry. Vet inte om det var zucchinin som gjorde att rätten blev så äcklig eller om det var den formbara vegofärsen som redan innan den blandades med de andra ingredienserna hade en mycket skum konsistens.
Firouzeh
2024-01-19Jag bytte ut zucchinin mot finrivna morötter, samt tillsatte rökt paprikapulver till färsen 👍
Linda
2022-05-15