Kebabgryta med grädde och dijonsenap
![Kebabgryta med grädde och dijonsenap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251469/cf_259/kebabgryta_med_gradde_och_dijonsenap.jpg)
En enkel, snabb och krämig kebabgryta. Grytan smaksätts med dijonsenap och timjan. Grädde tillför krämigheten, syra och sötma från körsbärstomater och cornichons, låt smakerna koka ihop några minuter och servera med nykokt fluffigt ris.
![Kebabgryta med grädde och dijonsenap](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_251469/cf_259/kebabgryta_med_gradde_och_dijonsenap.jpg)
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1 msk olja
1 förp klassisk kebab (à 275 g)
3 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 tsk torkad timjan
1 dl cornichons
salt
peppar
Till servering
gräddfil
sallad
färsk timjan
För alla
Kontrollera noga innehållet i kebaben.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och gräddfil mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer