Kebabgryta med paprika och ris

Två röda paprikor och kebabstrimlor, vad kan det bli tro? Jo en smakrik kebabgryta med paprika, smaksatt med hjälp av pastasås och crème fraiche. En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp. Serveras med fördel tillsammans med ris och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022

Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
2 röda paprikor
2 förp kebabstrimlor (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 dl vatten
1/2 tsk torkad oregano
salt
peppar
1/2 förp krispsallad eller isbergssallad
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 572 kCal
Fett23 g
Salt4.7 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Kommentarer
Enkelt och gott! Tack för det! Jag tillsatte lite Imat-matlagningsgrädde för att få grytan lite krämigare och så kryddade jag med betydligt mer oregano än vad som står i receptet. Dessutom fick den lite mer "vuxensmak" när jag hade i cayennepeppar 👍🏻
Kristin
2025-01-09Vi hade i arrabbiata pastasås I dubbel mängd istället för den med vitlök. Det blev lite hetta och mycket gott.
Ulrika
2025-01-07Gott, snabbt.
Carina
2024-01-08