Kebabgryta med paprika och ris
Två röda paprikor och kebabstrimlor, vad kan det bli tro? Jo en smakrik kebabgryta med paprika, smaksatt med hjälp av pastasås och crème fraiche. En perfekt rätt att slänga ihop när tiden är knapp. Serveras med fördel tillsammans med ris och krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller pasta
2 röda paprikor
2 förp kebabstrimlor (à ca 300 g)
1/2 msk olja
1 förp pastasås med vitlök (à 390 g)
1 dl vatten
1/2 tsk torkad oregano
salt
peppar
1/2 förp krispsallad eller isbergssallad
2 dl matyoghurt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2400 KJ / 572 kCal
Fett23 g
Salt4.7 g
Kolhydrater57 g
Protein32 g
Kommentarer
Gott, snabbt.
Carina
2024-01-08Mycket gott recept som gillades av hela familjen. Bytte ut kebabköttet mot kycklingkebabkött. Blev toppen bra!
Emma
2024-01-03Vad ska créme fraîches blandas med? Eller är det matyoghurten?
Maria
2023-01-02