Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
3
Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Här har du härligt fräscha kebabspett som serveras ihop med potatis som blivit rostad i ugnen. Tillsammans med en god mâchesallad, oliver och en klick ajvar har du fixat middagen på ett nafs.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kebabspett med ajvar och rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
1 msk  olja
salt
peppar
360 g  kebabspett
2 dl  ajvar relish
1/2   påse mâchesallad (à 65 g)
70 g  snackoliver

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på kebabspetten. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Mycket bra !!!!!

2018-11-21

Mycket bra !!!!!

2018-11-21

Var mycket tveksam till färdiggjorda kebabspett, men det var faktiskt väldigt gott. Vi serverade med fetaost, citronklyftor och persilja. Potatisen blandade jag med chiliflakes innan de rostades i ugnen. Hottade även upp Ajvarsåsen med citron, chili och lite creme fraîche.

Sara

2017-12-05

Näringsvärde per portion

Energi2950 KJ / 707 kCal
Fett42 g
Salt6.94 g
Kolhydrater51 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Kebabspett i tomatsås med yoghurt
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med rostad paprika
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebabspett med gul sås och blomkål
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad
Betyg 3.1 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabspett med couscous och citronyoghurt
Betyg 3.3 av 5.
57 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Halstrad tonfisk med ajvarpotatis
Betyg 1.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga