Kebabspett med gul sås och blomkål
Saftiga kebabspett som är enkla att tillaga som här serveras med blomkål och ris. Sväng ihop den gula såsen med matyoghurt och curry som du sedan äter till spetten. Toppa med krasse precis innan servering och där var middagen klar!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
2 förp kebabspett (à 360 g)
1 msk olja
ca 400 g blomkål
2 dl matyoghurt
1 msk curry
salt
peppar
1/2 ask smörgåskrasse (à 100 g)
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör så här
Tips
Smaksätt gärna såsen med sweet chili eller mango chutney.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2750 KJ / 659 kCal
Fett35 g
Salt5.6 g
Kolhydrater55 g
Protein30 g
Kommentar
Enkelt och gott, till och med barnen åt.
Angelica
2019-10-09