Kebabspett med vitlökssås och gurk-och myntasallad
Kebab behöver inte vara snabbmat utan här äts den med värdighet! Spetten steks i olja och medan de tillagas svänger du ihop kvällens sallad som består av tomat, gurka och mynta i en vinägrette. Tillsammans med ris och vitlökssås är nu rätten komplett. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019
Ingredienser
2 portioner
2 port ris eller annat gryn
200 g piccolini tomat
1/2 gurka
1/2 kruka mynta
1 tsk olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 förp kebabspett (à 360 g)
1 tsk olja
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
2 krm salt
1 krm peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2957 KJ / 710 kCal
Fett39 g
Salt5.5 g
Kolhydrater58 g
Protein31 g
Kommentarer