Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
2
Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

En lättlagad rätt som är lika god som den är enkel att svänga ihop. Det fluffiga riset passar väl ihop med kebaben, den lena vitlöksfilen och den krispiga salladen. En måltid som passar lika bra en vardag som till helg.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 49 2017

Kebabstrimlor med vitlöksfil och ris

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Vitlöksfil

1   vitlöksklyfta
1 1/2 dl  gräddfil
salt och peppar

Grönsaker

2   tomater
2   hjärtsalladshuvuden

Kebab

1   rödlök
600 g  kebabstrimlor
1 msk  olja
2 msk  tomatpuré
1/2 dl  vatten

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfilen mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat

Kommentarer

Kebabstrimlorna var ingen rolig bekantskap. Aldrig igen.

Heidi

2017-12-08

Barnen i familjen tyckte att köttet var på tok för starkt. Pappan i familjen älskade det :)

Michelle

2017-12-07

Näringsvärde per portion

Energi2900 KJ / 693 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater62 g
Protein28 g

Testa liknande recept

Kebab med vitlökssås
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebab med körsbärstomater
Betyg 2.9 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fisk-ish pinnar med currysmetana
Betyg 2.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kryddig kebab med renskav
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kebab med gräddfil och tomat
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kebabwrap med avokado
Betyg 4 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga