Kikärt- och vitkålspannkakor med lingon- och äppelsallad
Kanske världens nyttigaste pannkakor! Smeten är gjord av mosade kikärtor och vitkålsris samt de klassiska ingredienserna mjölk, mjöl, ägg och salt. Servera med en sallad gjord av tärnat äpple och lingon. Smaklig spis!
Ingredienser
4 portioner
Pannkakor
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
1 tsk salt
6 dl mjölk
250 g vitkålsris
3 msk smör
Sallad
1 rött äpple
1 dl rårörda lingon
Bacon
2 förp kycklingbacon (à 100 g)
1 tsk rapsolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2681 KJ / 639 kCal
Fett25 g
Salt3 g
Kolhydrater68 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir som en variant på raggmunkar. Blev lite grov i konsistente så de blev svårstekta.
Jennie
2019-06-10Man kan med fördel byta ut en del av vetemjölet mot grahamsmjöl eller sojamjöl för en liten grövre pannkaka.
Beatrice
2016-06-29