Kikärter med rödlöks- och dillsalsa
![Kikärter med rödlöks- och dillsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17250/cf_259/kikarter_med_rodloks-_och_dillsalsa.jpg)
En annorlunda salsa som du kan servera både till kött och till soppa. Du blandar kikärter med en behaglig blandning av rödlök, dill, olivolja, lime och spiskummin.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
![Kikärter med rödlöks- och dillsalsa](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_17250/cf_259/kikarter_med_rodloks-_och_dillsalsa.jpg)
Ingredienser
1 portion
1 liten burk kikärtor (à 200 g)
1/2 rödlök
juice av 1 lime
3 msk hackad dill
1 msk olivolja
1/2 tsk malen spiskummin
1 1/2 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar
Gör så här
Tips
Stärker upp en sopplunch.
Har du lagat receptet?
Kommentarer