Kikärtsbiffar med koriander, curry och chili
Kikärtsbiffar med härlig smak av koriander, curry och chili. Biffarna, som förutom kikärtor även innehåller morötter är goda att servera med ris och mango chutney.
Ingredienser
4 portioner
2 burkar kikärtor (à 400 g)
1/2 dl glutenfritt ströbröd
2 ägg
3/4 tsk salt
1 krm peppar
1 morot
1 röd chili
1 kruka koriander
2 tsk curry
2 msk rapsolja
Till servering
mango chutney
ris
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2508 KJ / 598 kCal
Fett13.6 g
Salt1.29 g
Kolhydrater92.1 g
Protein19.5 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Supergott,men jag tyckte det räckte med ett ägg i en dubbel sats,då blev smeten precis lagom fast för att biffarna ska få rätt konsistens utan att falla isär.
Cecilia
2012-01-17Supergoda vego-burgare! Vi bytte ut moroten mot palsternacka och hade bara en halv chili per sats, och det blev kanon! Jättegott i hamburgerbröd med grönsaker och creme fraiche utblandat med ajvar relish.
Lisa
2009-07-27