Kikärtsbolognese
Njut av en lakto-ovo-vegetarisk bolognese med kikärtor smaksatt med rosmarin och soltorkade tomater. En enkel och god pastarätt som passar lika bra till vardags som till helgens bjudning eller söndagsmiddag.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2023
Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från laktos.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör mjölkproteinfri: byt ut osten mot mjölkproteinfritt ostersättningsalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym, t ex parmigiano reggiano.
Näringsvärdet är beräknat utan ost till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såg inte ut som bild, och ganska smaklöst. Men hade i en grönsaksbuljong, oregano och en special grillkrydda. Då blev det smaskens 👌
Alexandra
2024-03-061 dl soltorkad tomat? Ursäkta men vad betyder det? Hur mycket ska man köpa om man ska ha 1 dl? Ange ordentliga mått för bövelen
Andreas
2023-11-254 selleristjälkar? Dessa kan vara allt från 10-20cm långa! Ange hellre gram!
Susan
2023-11-21