Kikärtsburgare med avokadokräm
Vegoburgare passar lika bra till vardag som till helg! Burgarna, som du gör på kikärter och halloumi, serveras med en avokadokräm med sting av chili, fräsch hjärtsallad och nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2018
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
Burgare
1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
2 ägg
200 g halloumi
1 vitlöksklyfta
1 dl ströbröd
2 krm peppar
1/2 tsk spiskummin
1 msk olja
Avokadokräm
2 avokador
1 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1 krm chilipulver
Till servering
2 hjärtsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2933 KJ / 701 kCal
Fett35 g
Salt3.6 g
Kolhydrater66 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Goda biffar.
Siv
2024-09-17Någon som vet om dessa går att frysa??
Sofia
2022-04-05Jättegoda!!
Signe
2020-09-22