Kikärtsmaränger utan ägg

Maränger utan ägg – hur är det möjligt? Ja, faktum är att många köpemaränger faktiskt inte innehåller ägg, men här har vi använt oss av den hemliga ingrediensen kikärtsspad för att få till en äggfri marängsmet som sedan blir till spröda kikärtsmaränger i ugnen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Ingredienser
ca 80 små
1 1/2 dl kikärtsspad (från 1-2 förp kokta kikärter à 380 g)
1/2 tsk färskpressad citronjuice
1/2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
Gör så här
01:30:00
02:00:00
Näringsberäkningen är per maräng.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi28 KJ / 7 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater2 g
Protein0 g
Kommentarer
Lättgjorda och goda. Kan man frysa spadet för att använda längre fram?
Catharina
2025-04-06Hej Catharina! Vad kul att du tyckte om dom. Och det går fint att frysa spadet till någon annan gång! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-07Lite väl söta men med glass, banan och chokladsås till blev det toppen.
Annika
2025-03-10Kan man förvara färdig kikärtspad smet (maräng) i kylskåp? Om hur länge klarar den kyla eller är det bara att slänga överbliven smet…? Med vänlig hälsning, vinitha
Vinitha
2024-04-10Hej Vinitha! Den håller flera dagar i kylen, men max en vecka. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-04-15