Kimchinudlar med sojabönor och böngroddar
Kimchi är både ett gott och nyttigt tillbehör, och passar fint i att blanda med majonnäs. Det serveras till glasnudlar, grönsaker och sesamfrön. Enkelt, fräscht och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 2 2022
Ingredienser
4 portioner
Dressing
100 g kimchi
1/2 dl majonnäs
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 förp naturella cashewnötter (à 70 g)
250 g sojabönor
4 port glasnudlar
1/2 förp salladslök (à 125 g)
250 g körsbärstomater
1 förp färska böngroddar (à 180 g)
1 msk olja
saften av 1/2 citron
1 msk sesamfrön
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2283 KJ / 546 kCal
Fett24 g
Salt2 g
Kolhydrater68 g
Protein12 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer