Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker
![Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63188/cf_259/kinesisk_sojakyckling_med_wokade_gronsaker.jpg)
Den här mustiga kycklingrätten med smak av ingefära och lakrits från stjärnanis innehåller rikligt med grönsaker och passar både små och stora middagsgäster.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 9 2012
![Kinesisk sojakyckling med wokade grönsaker](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63188/cf_259/kinesisk_sojakyckling_med_wokade_gronsaker.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk finhackad färsk ingefära
600 g kycklingfilé
2 msk olja
4 stjärnanis
4/5 dl kinesisk soja
2 dl vatten
1 msk strösocker
2 msk vitvinsvinäger
4 port ris eller annat gryn
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1 burk böngroddar (à 280 g)
1 broccolihuvud
225 g haricots verts (bönor)
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2284 KJ / 546 kCal
Fett13.6 g
Kolhydrater61.4 g
Protein41 g
Kommentarer
Har inte anis och byt socker mot honung
Cynara
2022-09-07Håller med föregående. Alldeles för mycket smak av anis.
Tomas
2012-03-04En aning för mycket smak av stjärnanisen, tycker den tog överhand helt.
Josefin
2012-03-02