Kladdig kladdkaka
Kladdig kladdkaka är ju det godaste som finns. Med detta recept på kladdkaka får kakan perfekt krispig yta samtidigt som den är kladdig i mitten. Vill du ha en extra kladdig kladdkaka är det bara att justera tiden i ugnen. Servera med vispgrädde och du har fixat en riktig drömfika!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.
Ingredienser
ca 8 bitar
smör till formen
ströbröd till formen
100 g smör
2 st ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Till servering
florsocker till garnering
2 dl vispgrädde
färska bär
För alla
Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och grädde.
Näringsvädet är beräknat per bit och exkl serveringsförslagen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1295 KJ / 310 kCal
Fett14 g
Salt0.2 g
Kolhydrater42 g
Protein4 g
Kommentarer
Jag la i kokos istället för ströbröd och flingsalt istället för vanlig salt. Super gott
Melissa
2024-06-28För att den inte ska bli bränd så satte jag formen längst ner i ugnen och även sänkte värmen efter en stund från 200 grader till 100 grader.
Rebecca
2024-06-13Rejält kladdig i vår 8 år gamla varmluftsugn. Den var i 10 minuter (200 grader). 24 cm bakform. Ställde in den i frysen för att kunna skära den. God smak!
Jessica
2024-05-06