Kladdkaka med maräng
Kladdkaka och maräng, allt i samma kaka det måste vi ändå säga är två härliga saker som förenas i samma kaka. Att både kakan och marängen dessutom smakar choklad gör att denna kladdkaka med marängtopping kan bli en absolut kladdkakefavorit för fikat.
Ingredienser
8 bitar
smör (till formen)
ströbröd (till formen)
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
3 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
Maräng
3 äggvitor
1 1/2 dl strösocker
2 tsk kakao
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smöret mot mjölkproteinfritt matfett.
Näringsvärdet är beräknat per bit.
Gör så här
Tips
Kakaon siktas enklast ner i marängen genom en sil som skakas över smeten.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1433 KJ / 343 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater52 g
Protein5 g
Kommentarer
Hej! Tid och temperatur om man har varmluftsugn?
Carolina
2024-05-07Marängen blev inte bra, den försvann.
Kerstin
2023-11-12Bästa och godaste kladdkakan ever!
Marianne
2023-11-12