Kladdkaka utan ägg
Lite seg och lagom kladdig blir kladdkakan utan ägg. Rejält mättad med mycket chokladsmak kan den här kladdkakan komma att bli din nya favoritkaka till fikat. Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras och det är snyggt att pudra på lite extra kakao.
Ingredienser
8 portioner
200 g rumstempererat smör
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk flingsalt
2 dl vetemjöl (2 dl motsvarar 120 g)
1 dl kakao
1/2 dl mjölk
För alla
Fri från ägg. Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Näringsvärde per portion
Energi1452 KJ / 347 kCal
Fett22 g
Salt0.6 g
Kolhydrater34 g
Protein3 g
Kommentarer
Helt värdelöst!!!! bara smör ju. varför ska man inte ens smälta smöret innan? ugnen började brinna. MVH förbannad norrlänning och en thaifru
Lucas
2024-06-14Bästa kladdkakan var omdömet från herrarna i familjen! Var orolig efter kommentarerna men den blev jättebra och perfekt bakad 🤗
Erica
2024-05-13Totalt värdelöst recept! Har någon ens testat detta innan ni publicerat det? Ta bort genast!
Rebecka
2024-04-08