Kladdmuffins
![Kladdmuffins](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244684/cf_259/kladdmuffins.jpg)
Kladdmuffins är ett mumsigt recept på chokladmuffins som påminner om kladdkaka. Du gör muffinsen av bland annat ägg, socker, mjöl och smör. Servera som efterrätt med glass eller sorbet!
Fler smarriga kladdkakerecept hittar du här.
![Kladdmuffins](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_244684/cf_259/kladdmuffins.jpg)
Ingredienser
16 muffinsar
2 ägg
3 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 krm salt
100 g smält matfett
ev glass eller sorbet till servering
För alla
Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.Näringsvärdet är beräknat er muffin.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi617 KJ / 147 kCal
Fett6 g
Salt0.18 g
Kolhydrater21 g
Protein2 g
Kommentarer
Mina sjönk ihop. Följde rec exakt…
Nanna
2024-06-12Hej Nanna! Det här receptet är som kladdkaka i muffinsformat så den kommer sjunka ihop och vara kladdig. Vill du baka en en luftig muffins så testa detta: https://www.ica.se/recept/chokladmuffins-729177/ Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-13Jag bakar dessa ofta! Försvinnande goda, och åldras med värdighet om man inte äter upp alla direkt.
Åsa
2024-05-06Om jag gör de här. Kan de hålla i kylen i ca 4-5 dagar eller är det bara äta direkt/ frysa in?
Linnéa
2024-03-15Hej Linnea! Det bästa är att frysa in dom så att dom inte riskerar att bli torra. Men dom tinar ju snabbt när man tar fram dom. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18