Klassisk cheesecake
![Klassisk cheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_158770/cf_259/klassisk_cheesecake.jpg)
Tro det eller ej, men en klassisk cheesecake är en sån som bakas i ugn. Den här varianten kallas också New York cheesecake. God att servera tillsammans med säsongens bär och enklast att skära upp och servera kylskåpskall.
![Klassisk cheesecake](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_158770/cf_259/klassisk_cheesecake.jpg)
Ingredienser
12 portioner
Botten
150 g digestivekex
50 g rumstempererat smör
Fyllning
400 g rumstempererad färskost
2 dl strösocker
4 st ägg
finrivet skal och saft av 1 st citron
3/4 dl vetemjöl
1 - 1 1/2 dl gräddfil
Till servering
frukt eller bär
För alla
Läs noggrant innehållsförteckningen på digestivekexen. Innehåller gluten, ägg och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, färskost och gräddfil.
Recept och bild i samarbete med Philadelphia.
Kommentarer
Hur högt upp i ugnen ska kakan stå?
Märta
2024-06-08Gjorde den precis istället för digestive tog jag pepparkakor super gott tycker ni alla kan testa de men tog ej med gräddfil
Sabina
2023-12-04Fin variant av cheesecake
Michael
2023-10-05