Klassisk gubbröra
Gubbröra är en riktig klassiker som görs på bland annat hårdkokta ägg, potatis och ansjovis. Servera gärna som förrätt ihop med rostat eller hårt bröd.
Ingredienser
4 portioner
2 kalla hårdkokta ägg
4 medelstora kalla kokta potatisar
100 g ansjovisfiléer
2 msk finskuren gräslök
2 msk finskuren dill
1 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk kaviar
salt och svartpeppar
För alla
Innehåller ägg.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Klimatanpassa
Vill du göra mer klimaträtt välj en havrebaserad fraiche.
Gör så här
Tips
Grundreceptet är provlagat för 4 port men passar även för 8 bufféportioner.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi965 KJ / 231 kCal
Fett13.8 g
Salt2.7 g
Kolhydrater17.4 g
Protein8.6 g
Kommentarer
Blä :(
Per
2024-06-20Jättegod! jag hoppar över både creme fraiche och kaviar och tar i lite mer majo i stället. Blir perfekt!
Helene
2023-04-04Vad för kaviar? Riktig kaviar eller Kalles ?
Leif
2023-04-04Hej Leif! Det ska vara smörgåskaviar, t ex Kalles eller ICAs egen variant. Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-04-05