Klassisk Janssons frestelse
En klassisk Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
3 gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
5 msk smör
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde (40%)
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2087 KJ / 500 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g
Kommentarer
Den blir så himla god med fast potatis som går länge i ugnen. Ersätter precis som många andra mjölken med grädde och har inte fullt så mycket ansjovisspad i grädden. Det här receptet får topp-poäng!
Pär
2024-03-18väldigt god, ingen mjölk bara grädde. Bra konsistens. blev godare och godare.
Agneta
2023-12-29Gjorde exakt som det stod i receptet Men tycker den blev vattnig.
Kristina
2023-12-24