Klassisk Janssons frestelse
En klassisk Janssons frestelse som smakar precis som den ska! Denna klassiska Jansson görs på potatis, lök, ansjovis, grädde och mjölk. Toppas med ströbröd såklart, för den gyllene krispiga ytan!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2018
Ingredienser
8 bufféportioner
3 gula lökar
1 1/2 kg fast potatis
5 msk smör
3 burkar ansjovisfiléer (à 100 g)
4 dl vispgrädde (40%)
2 dl mjölk
2 msk ströbröd
Gör så här
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi2087 KJ / 500 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater41 g
Protein10 g
Kommentarer
Snart klar ser bra ut, ska smaka Snart. Mmmm
Lars
2024-12-28Den finaste kvinna som jag ska göra en fin middag och jag hoppas att du kommer att bli nöjd med den För jag älskar dig Anna och hon hem snart jag ligger och väntar på min älskade Anna
Per-olov
2024-12-20Mycket gott men precis som några tidigare recensenter skriver så använder jag bara grädde och jag minskade ner receptet till 1/3 eftersom att det bara är jag som äter denna delikatess här hemma. OBS!! VIKTIGT TIPS OM MAN ANVÄNDER LAKTOSFRI GRÄDDE (enligt min erfarenhet) måste man räkna närmare dubbla tiden i ugn för att det ska ta ihop och bli krämigt. Jag hoppas det tipset räddar någon inför "jul-janssonsen" :)
Jeanette
2024-12-04