Klassisk lasagne
Klassisk lasagne är väl en rätt man aldrig tröttnar på? Med det här receptet blir din lasagne perfekt med en mjuk och härlig konsistens och dessutom har den en ljuv och exemplarisk smak. Parmesanosten är pricken över i!
Ingredienser
Sås
Till servering
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot majsstärkelse och välj glutenfria lasagneplattor.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt matfett och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Uteslut parmesan och klicka på några bitar matfett innan lasagnen sätts i ugnen.
Gör äggfri: välj äggfria lasagneplattor, känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym t ex parmigiano reggiano.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt nötfärs till blandfärs/byt ut nötfärs mot kycklingfärs. Byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt för ännu mer klimaträtt. Detta leder till en halvering/80% minskning av klimatpåverkan från maträtten. För ännu mer klimatsmart välj vegofärs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
på tok för lite köttfärssås, o då gjordes det ändå på 600 gram passerade tomater
Astrid
2024-06-23Det står att parmesanen ska tillsättas men det står också att man ska avsluta med osten...
Lena
2024-06-12Hej Lena! Det blev lite tokigt när osten är i såsen. Avsluta med ostsåsen är tanken. Vi ändrar det i receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-06-12Parmesanosten? Står inte med när den ska tillsättas. .
Carina
2024-06-05Hej Carina! Helt rätt. Det hade vi glömt att skriva dit. Tack för att du upptäckte det. Nu är det på plats. Den ska röras ner i såsen när den har kokat klart. Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-07