Klassisk löksoppa
Den här löksoppan är en riktig vinterklassiker som är väldigt lyxig samtidigt som den passar fint i lågbudgettider. Kan enkelt ges guldkant med en skvätt vitt vin och lite finare löksorter som till exempel schallotten- eller silverlök.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
4 portioner
7 gula lökar (ca 900 g)
1 tsk strösocker
3 msk olivolja
2 tsk torkad timjan
1 1/2 tsk torkad mejram
1 dl konc grönsaksfond
1 dl vitt vin eller vitt matlagningsvin
12 dl vatten
salt
peppar
Till servering
färsk timjan till garnering
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi885 KJ / 212 kCal
Fett11 g
Salt3.6 g
Kolhydrater20 g
Protein4 g
Kommentarer
Rätt så smaklöst recept, tillsatte mer fond men var ändå rätt tråkig. Gott men inget speciellt. Blir väldigt mycket soppa, mer än 4 portioner.
Sarah
2024-09-24Jag gillar denna soppa. Tillsatte extra buljong och fick till smaken som jag ville ha den.
Eva-lotta
2024-04-27Inte alls som den traditionella. Köp dig riktiga löksoppe-skålar så du kan tillaga det i ugnen, som en gangster gör. Det blir som natt o dag. Lägg i 1 elr 2 feta baguette skivor och toppa med din favorita lagrade ost (parmigiano) Byt ut buljongen emot 3st lagerblad. Ta en riktigt fet, kryddig o oljig gewurztraminer eller pinot gris och häv i en halv flaska, resten vatten. Och din favorita krispig Alsace’are i kupan (riesling) och det är ett stort glas jag pratar om. Om du inte gillar krispiga vita så kan du skita i allt
Soni
2024-03-23