Klassiska biskvier
Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri.
Receptet uppdaterat maj 2024
Ingredienser
10 st
Botten
100 g skållad sötmandel
1 dl strösocker
1 äggvitor
Fyllning
125 g normalsaltat smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
50 g mörk choklad
Garnering
150 g mörk choklad
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i chokladen.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin. Kontrollera innehållet i chokladen.
Recept och bild i samarbete med Valio.
Gör så här
Tips
Ställ bottnarna svalt eller frys in dem så är det enklare att spritsa på smörkrämen och doppa dem i choklad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1415 KJ / 338 kCal
Fett23 g
Salt0.19 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Dubbla receptet på fyllningen. Däremot räcker det med 200 gr till garnering.
Britt-mari
2024-05-21Hej Britt-Mari! Nu har vi lagat upp och anpassat antal biskvier till fyllningen. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-05-23Gott recept. Men krämen behöver dubbel sats, alternativt det andra halv sats.
Nils
2024-05-21Ser fina ut men hadde läst kommentarerna så tog 1.5 sats cream o hadde absolut inte velat ha mindre. Nästa gång blir det dubbel då dom sista vart lite snålt ändå ..annars lite kul o baka 😊
Jeanette
2024-01-17