Klassiska hamburgerbröd

Betyg 4.5 av 5.
434 personer har röstat
66
Klassiska hamburgerbröd

Baka egna hamburgerbröd och njut av såväl doften som sprids i köket och den goda smaken. Gör dem gärna i förväg och förvara i frysen.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2012

Klassiska hamburgerbröd

Ingredienser

6 st
1/2   paket jäst (à 50 g)
25 g  smör
2 1/2 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1/2 tsk  strösocker
1 krm  gurkmeja (kan uteslutas)
ca 5 1/2 dl  vetemjöl special
1   ägg
1 msk  sesamfrön

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkfritt matfett och mjölk mot en växtbaserad dryck.Näringsvärdet är beräknat per bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
434 personer har röstat

Kommentarer

Jättebra recept! Tog lite mer salt o la en plåt över bakduken under andra jäsningen som någon tipsade om. Tycker att ett krm gurkmeja räcker till dubbel sats. En degbit på 100 gram passade fint till en burgare på 150 gram.

Cecilia

2024-06-23

Helt kanon, ungarna bara älskar det

Tomas

2024-06-22

I believe it's supposed to be fresh yeast. 1 dl flour (vetemjöl) is 60g, 5 1/2 is 330g

Ida

2024-04-26

Näringsvärde per portion

Energi1129 KJ / 270 kCal
Fett7 g
Salt0.71 g
Kolhydrater42 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Majsbröd med spareribs och coleslaw
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vetesurdegsbröd
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ciabatta
Betyg 4.5 av 5.
137 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Vridna baguetter
Betyg 3.9 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baguette
Betyg 4.6 av 5.
130 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalljäst focaccia
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga