Klassiska kåldolmar
Ett härligt recept på klassiska kåldolmar. Du gör kåldolmarna av bland annat vitkål, grötris, mjölk, lök, blandfärs, ägg och sirap. Utsökt att servera med krämigt potatismos och rårörda lingon!
Ingredienser
Till servering
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Klimatanpassa
Prova gärna denna rätt med fläskfärs eller sojafärs, för din och klimatets skull! Du minskar klimatpåverkan med hälften om du väljer fläskfärs, och med 85% om du använder sojafärs.
Näringsvärdet är beräknat exkl. serveringsförslag.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ung hur länge ska kålhuvudet koka?
Mats
2024-08-12Hej Mats! Första bladet brukar ta lite extra lång tid sen tar det ca 2-3 minuter per blad lite beroede på storlek på huvudet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-08-12Jag strör mortlad kummin ovanpå sirapen innan de går in i ugnen. Späder gräddsåsen med lite av spadet från kåldolmarna innan servering.
Peder
2024-01-27Uppskattat att ni skriver majsstärkelse och inte Majzena som ju är ett varumärke, inte en produkt.
Gunnar
2023-08-10