Klassiska köttbullar
Svensk klassiker nummer ett! Alla älskar vi köttbullar och de passar till allt från middag till aptitretare! Lätta att variera med kryddor och olika tillbehör. Favoritrecept!
Ingredienser
4 portioner
1 1/2 dl mjölk
5 msk ströbröd
500 g nöt- eller blandfärs
1/2 gul lök (skalad och riven)
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
1/2 tsk socker
smör eller margarin
Serveringsförslag
kokt potatis eller potatismos
lingonsylt
pressgurka
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och matfett mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut ägget.
Näringsvärdet är beräknat inklusive potatismos, lingonsylt och pressgurka.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2838 KJ / 678 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater53 g
Protein34 g
Kommentarer
För mycket vätska. Alldeles för mycket. Synd. Gott annars.
Jessica
2024-08-01För lite kryddor och för blött. Tog i mer ströbröd än receptet säger och fick ändå blöta, inte saftiga utan blöta, köttbullar. Inte alls gott, fick slänga hela möget. I fortsättningen hade jag haft i mindre ströbrödsblandning och mer kryddor.
Johan
2024-07-21Inte nog med att den överdrivna mängd vätska gjorde det omöjligt att rulla, dom satt ju inte ihop för 5 öre när man sen la dom i stekpannan. Kunde inte ens flippa dom utan att allt bara föll samman. Max 1 ägg och 1,5 dl mjölk hade räckt för att få detta recept att funka. Fick slänga köttfärs för nästan 120 spänn rakt ner i soptunnan 😤 laga inte efter det här receptet!
Ronja
2024-07-09