Klassiskt dillkött

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
3
Klassiskt dillkött

Härligt recept på ljuvligt klassiskt dillkött! Du gör en gryta av bland annat kalvkött, rotselleri, morötter och purjolök. Gör en god sås av smör, spad, grädde, citron och ättika. Servera den smaskiga rätten med kokt potatis.

Klassiskt dillkött

Ingredienser

4 portioner
800 g  kalvkött t ex bog
100 g  rotselleri
2   morötter
1/2   purjolök
1   lagerblad
7 - 8   hela vitpepparkorn
vitpeppar
1 tsk  salt

Sås

2 msk  vetemjöl
2 msk  smör
1 dl  vispgrädde
5 dl  kokspad (från köttet)
1/2 tsk  salt
1 krm  vitpeppar
färskpressad juice av 1/2   citron
ättiksprit (12%)
socker
1 dl  hackad dill

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut mjölet mot majsstärkelse.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri vispgrädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och havre- eller sojabaserad gräddersättning.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Kanon bra o gott har inte ätit dillkött sen min mor gjorde dillkött och det är nig 15-20 år sen 😊😊😊

Mats

2023-08-04

Mycket god rätt.

Susanne

2021-09-12

Blev riktigt gott, men nästa gång skulle jag låta det sjuda mycket längre än rekommenderade 45 minuter för den klassiska känslan. Annars väl värt att göra.

Kristofer

2010-01-11

Testa liknande recept

Kokt kalv i grapefruktsås
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Wallenbergare med len rotsakspuré och sötsyrlig gurka
Betyg 3.5 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Harira - köttsoppa
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kalvsylta från Östergötland
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga