Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
![Knäckebrödssnittar med pistage och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234045/cf_259/knackebrodssnittar_med_pistage_och_fikon.jpg)
Nötsmöret av mandel och pistagenötter gör att dessa snittar som görs på knäckebröd blir en återkommande favorit. Toppa knäckebrödet med färska fikon och krämig balsamvinäger.
![Knäckebrödssnittar med pistage och fikon](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_234045/cf_259/knackebrodssnittar_med_pistage_och_fikon.jpg)
Ingredienser
30 st
150 g hel skållad mandel
70 g skalade pistagenötter
3 krm salt
2 msk rapsolja
4 färska fikon
30 bitar av knäckebröd (ca 4x4 cm)
1 1/2 msk crema di balsamico
1/2 kruka körvel eller persilja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Näringsvärdet är beräknat per styck.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi336 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g
Kommentar
Kan jag förbereda nötkrämen ett par dagar före servering? Ska den då stå kallt? /Jenny
Jenny
2024-06-05Hej Jenny! Ja, den går fint att förbereda och behöver inte stå kallt. Lycka till, Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-06-05