Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
1
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

Nötsmöret av mandel och pistagenötter gör att dessa snittar som görs på knäckebröd blir en återkommande favorit. Toppa knäckebrödet med färska fikon och krämig balsamvinäger.

Knäckebrödssnittar med pistage och fikon

Ingredienser

30 st
150 g  hel skållad mandel
70 g  skalade pistagenötter
3 krm  salt
2 msk  rapsolja
4   färska fikon
30   bitar av knäckebröd (ca 4x4 cm)
1 1/2 msk  crema di balsamico
1/2   kruka körvel eller persilja

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Näringsvärdet är beräknat per styck.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Kan jag förbereda nötkrämen ett par dagar före servering? Ska den då stå kallt? /Jenny

Jenny

2024-06-05

Hej Jenny! Ja, den går fint att förbereda och behöver inte stå kallt. Lycka till, Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-06-05

Näringsvärde per portion

Energi336 KJ / 80 kCal
Fett5 g
Salt0.2 g
Kolhydrater7 g
Protein2 g

Testa liknande recept

Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp
Betyg 3.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getost, fikon och pumpafrö
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pinsa med burrata, pistage och citron
Betyg 4.7 av 5.
38 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad sparris med pistagevinägrett
Betyg 3.2 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spenatsallad med ädelost och tranbär
Betyg 3 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga