Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök
![Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63757/cf_259/knackesnittar_med_matjessill__farskpotatis_och_graslok.jpg)
Midsommarmat som snitt eller tilltugg. Knäckebröd med färskpotatis och sill är lika gott som snabbt och lätt att laga. Toppa med en klick smetana, ett gräddigt, östeuropeiskt alternativ till crème fraiche.
![Knäckesnittar med matjessill, färskpotatis och gräslök](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63757/cf_259/knackesnittar_med_matjessill__farskpotatis_och_graslok.jpg)
Ingredienser
4 portioner
400 g färskpotatis
2 dl smetana
flingsalt
peppar
1 kruka gräslök
1 burk matjessill i bit (à ca 200 g)
Till servering
knäckebröd
För alla
Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smetanan mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1813 KJ / 431 kCal
Fett30 g
Kolhydrater29.2 g
Protein9.8 g
Kommentarer